vgh Energy Centre | vancouver, bc

 

Winner of the Canadian Society of Landscape Architects Regional Citation Award 2009, the public space on the grounds of Vancouver General Hospital includes this dynamic water feature.

A true blend of form and function it features unconventional decorative stainless steel columns that wind through a reflective pool, creating an artistic display that cleverly camouflages two large combustion stacks serving the underground power station below.

The steel columns suspend curved piping equipped with small nozzles that shower water down into the reflective pool below, offering residents, visitors and patients a unique visual experience.


Project Completion: 2008

Services Provided: Planning and Design Development, Construction Documentation, Construction Administration, Procurement

Location: 809 West 12th Ave., Vancouver, BC