WEST VANCOUVER COMMUNITY CENTRE | west vancouver, bc

 

This unique water feature is at the centre of a public meeting place and social hub for the West Vancouver community.

Winner of four prestigious awards, including the 2010 ONCE Foundation Award at the World Architecture Festival, the community centre features three large rocks that sit centrally within a circular pool. The rocks were extracted during the upgrading of the Sea to Sky highway for the 2010 Vancouver Winter Olympics, and were donated to the city by the road constructor.

Drilled through the centre, the rocks emit water that cascades down into a shallow reflecting pool. A narrow overflow slot at the perimeter of the pool eliminates the need for a curb or containing pool wall and allows the water to flow into an adjacent stream course that is enjoyed by young waders.

This water display was designed to reflect the diversity of West Vancouver – recognizing the heritage of local First Nations groups while presenting the modern face of the community.


Project Completion: June 2009

Services Provided: Planning and Design Development, Construction Documentation, Construction Administration

Location: 2121 Marine Drive, West Vancouver, BC